Германци на пътя на „Нефтохимик“

Немският „Фридрихсхафен“ е първият съперник на волейболния първенец „Нефтохимик 2010“ в третия кръг на квалификациите за Шампионската лига. Мачовете са на 8 и 12 ноември, а победителят влиза в груповата фаза на най-престижния клубен турнир на континента. Начело на „Фридрихсхафен“ е белгиецът Вител Хайнен, който е стар познайник на българския волейбол, тъй като дълго време бе треньор на националния тим на Германия.

„Можеше да бъде и по-зле – заяви мениджърът на бургаския тим Огнян Томов пред Bgvolleyball. - Все още не сме запознати със състава, но това е отбор с традиции. Много силен тим с изключително добър треньор. Надявам се с времето да успеем да съберем повече информация за тях. Все още обаче не мога да кажа нищо за селекцията на „Нефтохимик“.“

Вицешампионът ЦСКА ще играе с „Белогорие“ (Белгород) в 1/16-финалите за Купата на ЦЕВ. Преди дни руският гранд привлече национала Николай Николов. „Левски“ и „Монтана“ изтеглиха лесен жребий за „Чалъндж къп“. „Сините“ излизат срещу „Щрасен“ (Люксембург) във втория предварителен кръг, а финалистът в Суперлигата започва направо от 1/16-финалите срещу холандския „Орион“ (Дьотинхем).

В надпреварата при жените родните шампионки от „Марица“ (Пловдив) ще се изправят срещу финландския „ЛП Сало“ (Сало) във втория кръг от квалификациите. „Левски“ пък среща румънския „ЦСМ Търговище“ за Купата на претендентите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт