Героите от Рио обраха Икарите

Българските призьори от олимпийските игри в Рио очаквано обраха наградите „Спортен Икар“ на фондация „Български спорт“. Бяха присъдени два приза за „Постижение на годината“ на лекоатлети - сребърната медалистка в скока на височина Мирела Демирева и на шампиона в тласкането на гюле от параолимпийските игри Ружди Ружди.

Вече не мисля за постигнатото, не искам да гледам назад - заяви Ружди. - Догодина има световно първенство и искам и там да се представя по най-добрия начин.“

Демирева, както и още трима от отличените - Панчо Пасков, Радослав Янков и Кубрат Пулев, пропуснаха събитието заради различни ангажименти. Бронзовата медалистка в борбата Елица Янкова също бе отличена за „достойно представяне“, а ансамбълът по художествена гимнастика получи приза „Отбор на годината“. Ивет Лалова заслужи награда за „Шампионско дълголетие“, а плувецът Антъни Иванов и състезателката по шорттрек Катрин Мануилова са най-проспериращи млади спортисти. С почетен плакет бе отличен „Лудогорец“.

На церемонията присъстваха спортният министър Красен Кралев, вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и много легенди на българския спорт.

Благодаря на всички, които в тези трудни времена в спорта доказаха, че България има синове и дъщери, които защитават достойно спортната й слава“, заяви министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт