Гигантски глобус става класна стая за Деня на Земята

Огромен модел на земното кълбо ще се превърне в класна стая в чест на Деня на Земята - 22 април. Създаденият с помощта на сателитни снимки глобус с диаметър 6,5 метра ще бъде поставен за втора поредна година във Varna Mall.

Посетители на възраст от 7 до 14 г. ще могат да стигат до "центъра на Земята" безплатно и да се забавляват с интерактивни игри и занимания с продължителност от 40-50 минути. Глобусът побира до 25 деца и придружител, като достъпът до него става по регламентирани правила, за да се гарантира безопасността на малките изследователи.

През таен вход в Тихия океан те ще стигат до "земното ядро", ще научат нови факти за географията на Земята, за естествените науки и екологията.

Забавното училище ще работи в събота и неделя от 10 до 14 ч и в понеделник от 15 до 19 ч, като желаещите да влязат в глобуса трябва да се запишат до 10 минути преди началото на всяка сесия.

През почивните дни в търговския център ще работи и Арт работилничка, в която с помощта на дизайнер най-малките варненчета ще майсторят великденска декорация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България