Гигантски миш-маш наготви Ути на Фестивала на 100-те воеводи

Гигантски миш-маш наготви Ути Бъчваров в Сливен с помощта на 30 деца-асистенти. Това стана на откриването на Фестивала на 100-те воеводи в областния град.

Известният кулинар е любим гост на събитието, което събира производители на месни, млечни, сладкарски изделия, на мед и вина от района. В продължение на два дни, в шатри в Градската градина, те излагат продукцията си. Едновременно с това на открита сцена в парка вървят множество концерти - на певчески и танцови изпълнители, акробати, мажоретки. На 15 септември вечерта на сцената ще пеят Нели Петкова и Ивана.

"Този фестивал с времето се превърна в истински празник за нас, сливналии. Изложената продукция е доказателство, че в нашия град се правят едни от най-качествените продукти. Ще се постараем да развиваме фестивала и да го превърнем в още по-мащабно събитие", каза кметът Стефан Радев.

Организатор на празника е общината в Сливен. Амбицията на местната администрация е да възвърне традициите на стария сливенския панаир отпреди повече от век.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България