Гимназисти избират къде да следват в Деня на професиите в Пловдив

Специализиран "Ден на професиите", насочен към кандидат-студентите, ще се проведе в Пловдив за втора поредна година тази събота от 9.30 часа в Аудиторния комплекс на Медицинския университет.

25pl4009-2Учениците от местните гимназии ще получат повече информация за специалностите, към които са се насочили, и ще могат да изберат в коя сфера да продължат обучението си след завършване на средно образование.

Форумът, организиран от трите местни Ротаракт клуба, цели да запознае гимназистите от осми до 12-и клас с едни от най-популярните специалности в университетите у нас и в чужбина. В рамките на Деня на професиите те ще се срещнат с представители на специалности като психология, филология, медицина, право, компютърни системи и технологии и инженерни науки.

25pl4009-3Елитни специалисти ще представят своите професии и ще разкажат за предимствата и реализациите на всяка една от тях. "След миналогодишния успех на Деня на професиите решихме тази година да разнообразим представените специалности и допълним списъка с такива, от които учениците най-много се интересуват. За целта проведохме анкета, в която гимназистите сами посочиха областите, в които искат да се развиват", разкриха организаторите на форума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование