Гимназисти ще стопанисват малък парк в Асеновград

Учениците от ПГ „Цар Иван Асен II” и кметът д-р Емил Караиванов подписаха договор за сътрудничество

Учениците от Професионална гимназия „Цар Иван Асен Втори” в Асеновград ще стопанисват малкия парк край Пешеходния мост над река Чая на базата на договор за сътрудничество с общината.

Той бе подписан от председателя на Ученическия съвет в ПГ „Цар Иван Асен ІІ” Димитър Илиев и кмета на Община Асеновград д-р Емил Караиванов, като инициативата е изцяло на възпитаниците на професионалната гимназия.

В споразумението се казва, че „на основание желанието на двете страни Асеновград да бъде един от най-красивите и поддържани градове в България, страните се споразумяват за следното: учениците от ПГ „Цар Иван Асен II” се задължават да полагат целогодишни грижи за добрия изглед на парка, а кметът - да подпомага учениците в техните усилия и дейности”.

Градоначалникът д-р Караиванов изрази възхищението си към инициативността на младите станимаклии за похвалното начинание за опазване на градската среда и ги нарече „съвременни будители на Асеновград”. Възпитаниците на ПГ „Цар Иван Асен II” пък се надяват примерът им да бъде заразителен и други училища също да се присъединят към идеята, за да намерят повече съмишленици в обичта към родния град под Асеновата крепост и грижата за неговата визия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование