Гимназията по туризъм в Търново отличена в световното състезание School Enterprise Challenge

В надпреварата са участвали 68 000 ученици от 9000 училища от цял свят

Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново е отличена в световното състезание School Enterprise Challenge.

През цялата 2018 година учениците, които сега получават престижните сертификати, организираха различни събития като Коледен базар и Великденско състезание; издирваха информация и популяризираха българските празници; проучиха историята на потъналия презокеански лайнер Титаник и впечатлиха обществеността с приготвянето на някои от блюдата, сервирани по време на фаталното пътуване; проведоха редица благотворителни инициативи за набиране на средства за нуждаещи се, и така показаха уменията си да организират събития, каквато е и темата на тяхното участие в състезанието. Техните усилия са оценени високо и гимназията е поканена през 2019 година да се състезава на Сребърното ниво, съобщиха от учебното заведение.

„През 2018 вие постигнахте фантастичен прогрес, развивайки своя училищен бизнес като част от School Enterprise Challenge. Вие сте отличени със сертификат за постигнати успехи. Сега е време вашето училище да продължи през 2019 година и да достигнете наградите от Сребърното ниво. Каним ви да вземете участие на Сребърно ниво!”, пише в придружаващото сертификатите писмо.

По информация на организаторите на състезанието през 2018 година са участвали 68 000 ученици от 9000 училища от цял свят. Гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ е единственото училище от България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България