Гимнастичките си делят $ 31 000

Най-добрите гимнастички ще си поделят награден фонд от 31 000 долара на световната купа в София в „Арена Асикс” (30 март – 1 април ). У нас пристигат рекорден брой състезателтки – 57 от 34 държави. А при ансаблите призовата тройка ще атакуват 18 отбора. Конкурентки на нашите момичета ще са фаворитките от Русия, Италия, Украйна, Беларус, Израел, Испания... „Сборная” ще бъде представена с първите си гимнистички – сестрите Дина и Арина Аверини. А България ще бъде водена от Катрин Тасева, която наскоро спечели 4 отличия на турнира Гран при в Киев, и от Боряна Калейн. Капитанката на националките Невяна Владинова ще пропусне надпреварата, тъй като още не е възстановена от травма, но вече тренира.

„Ние сме с най-силната програма, просто трябва да я изиграем – обяви Илиана Раева, председател на федерацията. – Предстои ни тежка битка. И Русия, и Италия са фаворити за медал, а Испания, както ги нямаше на картата три години, така на олимпиадата се бориха за отличие.”

Главен съдия на надпреварата ще бъде абсолютната световна шампионка Мария Петрова. А спортните журналисти ще изберат Кралица на красотата, която ще получи специално изработена корона с кристали „Сваровски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт