94-годишният Васил и 86-годишната Гинка сключиха отново брак след като се разведоха преди години

Нито времето, нито съдбата може да заличи една истинска и неподправена любов. Именно това доказват двамата влюбени Гинка и Васил, които са родени в първата третина на XX в., но въпреки това се венчаха за втори път.

„Аз съм този, който те желае за цял живот, любов моя”. Така 94-годишният Васил се обръща към своята любима.

Тя пък описва своя възлюбен като „най-добричкия мъж на света”. За 86-годишната Гинка той е перфектният мъж…или почти перфектният.

„Малко е стиснат, да не му искаш пари само. Всичко друго е добре”, споделя тя.

Историята на влюбените звучи като от филмова лента, но всъщност това е реалния живот. Двамата се срещат за първи път през 40-те години, когато са млади и луди. Любовта между тях пламва веднага и продължава да ги топли и до днес.

„Решихме да се женим и отидохме да се представим на нашите, на моите родители”, разказва Гинка, която по това време е девети клас. Това никак не се харесва на баща й и той напъжда кандидат-зетя си, като му казва, че няма дъщеря за женене.

Това обаче не е краят, а едва началото на любовната история. Гинка и Васил бягат заедно в Пазарджик при неговите родители и в крайна сметка стават семейство.

Двамата заживяват щастливо, но в един момент голямата любов се пропуква. „Той беше много хубав и много жени го харесваха. Беше наперен офицер…”, споделя съпругата за Васил.

„Той малко се отпусна. И след туй викам, аз пък ще ти кажа как стават тези работи. И като подадох молба за развод, разделихме се“.

Макар и разведени според закона, съдбата не позволява на двамата да се разделят в живота. Близо 40 години по-късно те се събират в дом за стари хора „Гергана" във Варна, където дните им минават в шеги, закачки и взаимна подкрепа.

Любовта на двамата отново пламва, а преди месеци без да се колебаят минават за втори път под венчилото – въпреки че тя е на 86, а той на 94 години. Сега влюбените са щастливи и се радват отново на съвместния си живот.

/БТВ/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица