Главболгарстрой: През 2018 г. не сме извършвали каквито и да е строителни работи на Лот 3.2.2. от магистрала "Струма"

Във връзка с репортаж, излъчен в сутрешния блок на БТВ на 11.02.2019 г., свързващ името на Главболгарстрой с извършването на дейности по строителството на автомагистрала „Струма“ в новия участък източно от Кресненското дефиле, заявяваме следното: Главболгарстрой не е извършвал през 2018 г. каквито и да е строителни или подготвителни работи, в това число не сме извършвали дейности по изграждане на временни пътища или сондажи, във въпросния участък. Това посочват от строителната компания в своя позиция, публикувана в интернет.

"Важно е да се подчертае, че Главболгарстрой не разполага със сондажна техника и не е възлагало извършване на подготвителни или сондажни дейности на други лица в обхвата на бъдещото магистрално трасе във въпросния участък, се казва още в информацията.

За по-голяма яснота, бихме искали да обърнем внимание, че, съгласно Заданието за изработване на технически проект за обект: АМ „Струма“ Лот 3.2.1. и Лот 3.2.2. (съставляващо Приложение № 3 към Документацията за възлагане на обществена поръчка за избор на Изпълнител, която е публично достъпна на интернет сайта на възложителя АПИ), избраният изпълнител на обществената поръчка следва да изработи технически проект въз основа на класирания на първо място (с Решение № 36/15.05.2017г. на АПИ) разширен идеен проект с парцеларен план за АМ „Струма“ Лот 3.2, участък Крупник – Кресна, съобразявайки предвижданията на ПУП – ПП (Подробен устройствен план – Парцеларен план), изработен въз основа на възлагателно писмо на АПИ изх. № ВЗП-2/18.04.2018г. В тази връзка, за пълното изясняване на обстоятелствата и времето, когато са извършвани предпроектни проучвания по трасето, следва да се търси автора на разширения идеен проект - „Пътпроект – 2000“ ООД, посочват още от Главболгарстрой.

"В заключение, отново заявяваме, че Главболгарстрой не е изпълнявал каквито и да е строителни или подготвителни дейности, касаещи бъдещото проектиране и строителство на АМ „Струма“ Лот 3.2", гласи съобщението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес