Главният мюфтия Мустафа Хаджи присъства на събрание на управляващата партия в Турция

Главният мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Алиш Хаджи участва в заседанието на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Анкара.

Заседанието бе ръководено от партийния лидер и премиер на страната Бинали Йълдъръм, чиято встъпителна реч отново бе с акцент върху неуспешния опит за преврат от 15 юли, информира БГНЕС.

„Главатарят на престъпната групировка Фетхуллах Гюлен ще бъде върнат в Турция и ще получи възмездие за пролятата кръв. Всенародната съпротива ще влезе в историческите книги, народът показа, че силата му е по-могъща от тази на танковете“, заяви Йълдъръм.

Според Йълдъръм, заплахата за нов опит за преврат на 14 август е специално избрана, тъй като на същата дата управляващата партия ще отбележи 15 г. от учредяването си.

Вестник „Йени шафак“ отбеляза в политическата си рубрика присъствието на духовници под заглавието „Изненадващи гости прие Партията на справедливостта и развитието“. Освен българският мюфтия, на заседанието бяха и колегите му от Румъния, Западна Тракия, Комотини и ръководителят на дирекцията по вероизповеданията на Черна гора. Балканската делегация от мюсюлмански духовници бе за кратко приета и от премиера Йълдъръм, който им благодари за подкрепата.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа