Главният прокурор и вътрешният министър в оставка в НС заради избягал от правосъдието брат на депутат от БСП

По искане на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание дойде главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър в оставка Валентин Радев, за да дадат разяснения за избягал от правосъдието брат на депутат от БСП.

Името на Илия Стоилов, брат на Георги Стоилов, не беше назовано.

"През последните часове в публичното пространство започна да се коментира един изключително притеснителен случай. Ние не можем обаче да стоим неинформирани, когато се носят слухове, че хора с повдигнати обвинения са напуснали страната незаконно", заяви Маноил Манев от ГЕРБ с уточнението, че става дума за "роднини на български депутати, които са напуснали страната само часове, след като са им променили мярката".

"След като работим по слухове, нека да извикаме и председателя на КПКОНПИ да отговори той на слуха купил ли е Бойко Борисов къща в Барселона, или не е купил", предложи Явор Божанков от БСП. От левицата настояха да бъде извикан и министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски, за да даде обяснение за поредните пропуснати без проверка чужди граждани през Летище София, този път ливанци. Двете предложения бяха отхвърлени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика