Главният прокурор разпореди разследване на инцидента с дерайлиралия влак в Пловдив

По разпореждане на главния прокурор следователи от Националната следствена служба поемат разследването на инцидента с дерайлиралия влак в Пловдив, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Прокуратурата е уведомена за инцидента от тази сутрин, при който товарна влакова композиция дерайлира на централната гара в Пловдив. Окръжният прокурор лично е отишъл на мястото на произшествието. Под негово ръководство се извършват процесуално-следствени действия. За инцидента веднага е уведомен и главният прокурор. По негово разпореждане следователи от Националната следствена служба поемат разследването“, каза Арнаудова.

"Към мястото на инцидента пътуват екипи от НСлС и експерти, които имат достатъчно опит в разследване на жп катастрофи, такива, които имат опит и при инцидента в Хитрино. В рамките на деня ще се извърши оглед на местопроизшествието, ще бъдат разпитани свидетели, за да се установи причината и евентуалната вина за настъпване на този инцидент“, добави Арнаудова, цитирана от агенция "Фокус".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право