Главният прокурор Сотир Цацаров: Вземаме мерки да няма спорове за нарко или парко място

Проведохме заседание с основна цел анализ на криминогенната обстановка непосредствено преди началото на летния сезон. Идеята и намерението ни са да бъдат взети такива мерки, които в крайна сметка да доведат до недопускане на сцени от миналия летен сезон. Казано по друг начин: да няма спорове нито за наркомясто, нито за паркомясто.

Това каза в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров след среща с министъра на МВР Валентин Радев, министъра на туризма Николина Ангелкова и отговорните институции за организирането на летния туристически сезон.

За пръв път сядаме на една маса включително и с министъра на туризма. Основната ни задача е свързана с обезпечаване на охранителната част от сигурността на летния сезон, имам предвид необходимия брой полицаи, необходимите мерки за сигурност, обезпечаването на контролните прропусквателни пунктове към комплекса Слънчев бряг. Имам предвид не само със служители на комплекса но и с униформемени полицаи, и с всичко онова, което е свързано със сигурността, добави главният прокурор.

МВР министърът Валентин Радев обяви, че вече има карта, където са определени коефициенти на криминогенната обстановка. Най- високият коефициент за такава криминогенна обстановка за жалост е във вашия регион- Бургаска област- 17, 9. Това съвещание го правим и в тази връзка, уточни министърът.

Увеличаваме присъствието на полицаи. 976 полицаи ще бъдат командировани по морето това лято. Ще има командировани полицаи от Чехия, Румъния и Полша. Решени сме на всякакви мерки, но да не се допуска нищо срещу туристите- български и чуждестранни. В проверките ще се включат и НАП, каза още министър Радев.

Няма да има проблем с водните спасители и чистотата на Северния плаж, който все още е без наемател. Търгът ще се проведе в края на този месец, гарантира министър Ангелкова.

Главният прокурор също коментира новата карта на престъпността и каза, че прокуратурата също ще анализира регион по регион криминогенната обстановка: "Нашите анализи ще бъдат сравнени с въпросната карта на престъпността и съм сигурен, че в огромна степен те ще съвпаднат"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България