Главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков: Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки (ВИДЕО)

Не виждам какво им е станало на политиците, за да искат да правят планова медийна програма. Трябва да се види как се финансират медиите и къде отиват тези пари, но не е това начинът, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 главният редактор на вестник „Труд” Петьо Блъсков.

"Как се подрежат медиите в света по свобода на словото, се знае. Така наречените хора отвън събират конкретна информация и когато България трябва да бъде изритана, или да се атакува по някакъв начин, се слагаме на дадено място. Ако им угаждаме на тези, можем и да сме на 38-о място", каза още той.

Защо например нито един от тези „Репортери без граници” не дойдат мен да ме питат за свободата на словото, а ходят при един и същ. Това е измама и манипулация, заяви Блъсков.

Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки. Какво е това автоцензура? Слагат се епитети, които даже не се разбират, каза той. "Професията може да се защити само с професионализъм. Няма друга защита, каза Блъсков.

Главният редактор на "Труд" коментира и фалшивите новини: "От този вятър завет няма. Това е въпрос на интелигентност, на израстване и на усет в консуматора на новини".

Относно искрите между Румен Радев и Бойко Борисов, той отговори, че не вижда за какво президентът се сърди на премиера. "Доколкото чух г-н премиерът категорично заяви, че президентската институция не го занимава политически, като евентуална негова перспектива", коментира Блъсков.

"За да е балансирана политическата система в България, за да има политически продукт, и за да се произвежда политика в България, трябва да има конкуренция, а такава няма. И затова има застой вътре в страната, но страната навън има политически продукт и това се дължи до голяма степен на дейността на премиера", заяви главният редактор на "Труд".

Петьо Блъсков коментира и разделянето на БСП: "Най-после в редиците на БСП вероятно ще се генерира енергия за промяна в ръководството на тази партия. Те са базовата партия, която може да бъде конкуренция и да развива политика в България. Но трябва да започнат да произвеждат лява политика - това, което не правят към този момент с това ръководство", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България