Гледайте НА ЖИВО: Бойко Борисов на церемонията по повод на 75-годишнината от депортирането на евреите от Македония

СКОПИЕ. От специалния пратеник на "Труд"

Премиерът Бойко Борисов участва във възпоменателната церемония на 12 март в Скопие по повод 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония. В памет на жертвите на Холокоста българският министър-председател, заедно с премиера на Република Македония Зоран Заев, поднесе венец на паметника на загиналите евреи.

Поклонението в Скопие започна с Марш на живите, чрез който беше почетена паметта на загиналите евреи в лагерите на смъртта. Шествието бе оглавено от премиера Зоран Заев, а към него се присъедини и министър-председателят Борисов.

Церемонията се провежда в двора на Империъл Табако, от където са депортирани евреите.

Припомняме, че Бойко Борисов е първият български министър-председател, който участва в отбелязването на годишнина от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония. В официалната българска делегация за церемонията бяха и представители на еврейската общност

В рамките на посещението се проведоха и двустранни разговори между премиерите Борисов и Заев, по време на които акцент бе поставен върху инфраструктурните проекти, които ще донесат повече свързаност на региона и на Западните Балкани.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2140372619524130/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа