ГЕРБ: Първа политическа сила сме, БСП остана трета (ВИДЕО)

ГЕРБ отново е първа политическа сила и най-голямата партия в България. Това отчетоха от ГЕРБ в началото на Националната работна среща на партията в НДК.

Получихме най-много гласове на изминалите избори и имаме 80 нови общински съветници. Кметовете на ГЕРБ са с 10 повече и вече са 140, изтъкна областният координатор Цветомир Паунов.

В рамките на форума ще бъде направен отчет на резултатите от местните избори.

“ГЕРБ е първа политическа сила в общинските съвети, БСП – трета”, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов на откриването. Той подчерта, че ГЕРБ отново е политическа сила и най-голямата политическа партия в България.

Снимки: Цветан Томчев

“ГЕРБ получи най-много гласове на изминалите избори, което я прави първа политическа сила. 803 899 гласа, което означава, че ГЕРБ печели в 163 общини”, каза Паунов като направи съпоставка със сравнение с миналите избори: “ГЕРБ увеличава общинските си съветници с 80 нови, 1807 общински съветника има ГЕРБ в цялата страна. Кметовете на ГЕРБ, хората които промениха общините, населените места отново доказаха, че са най-добрите кметове, от 130 на 140 - с 10 увеличава ГЕРБ своите кметове. Картата, на която се показват кметовете, не е много по-различна от картата с броя на общинските съветници. Тя е синя”, категоричен бе Паунов.

Той покани на сцената всички кметовете на ГЕРБ, спечелили на местните избори, които бяха посрещнати с бурни аплодисменти. Сред тях бяха кметът на Варна Иван Поръних, кметът на Бургас Димитър Николов, а поканеният на сцената столичнен кмет Йорданка Фандъкова беше посрещната с няколко минутен аплауз.

На първи ред в “Кино Люмиер” са премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, президентът (2012 г.-2017 г.) Росен Плевнелиев и председателят на СДС Румен Христов.

От трибуната президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелие поздрави присъстващите за “разгромната изборна победа". Той предупреди, че доверието трудно се печели, но лесно се губи. И изтъкна, че ГЕРБ все по-често ще се оказват в положението на тези, които трябва да се доказват.

“Президентът Румен Радев, лидерът на БСП Корнелия Нинова и независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова не си дадоха оценката си за т.нар. Костинбродска афера. Радев се бори срещу корупцията, но не е дал досега нито едно работещо решение за борба с корупцията”, заяви Плевнелиев.

“Тези, които говорят за борба с авторитаризма, не са дали оценка на комунистическия, тоталитарен режим. А към т.нар. градска десница ще кажа, че трудно мога да споделя дълбоко си притеснение и унижението от това, което изпитах от това, че ръководството на "Демократична България" влезе в съюз Мая Манолова”, допълни Плевнелиев. Той заяви, че Манолова, Слави Трифонов, президентът Радев “мълчат и не дали своята оценка какво се случи в Костинброд”.

“А имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика