Гледайте на живо представянето на резултатите от българското председателство в ЕП

Премиерът Борисов се срещна с Антонио Таяни

Преди участието в пленарната сесия премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. С него обсъдиха постигнатото на Българското председателствто на Съвета на ЕС, съобщи Борисов във фейсбук.

“Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха”, каза председателят на ЕП. Той благодари за доброто сътрудничество по време на председателството.  “Работихме много успешно лично с теб, твоя екип и министрите”, подчерта Таяни пред премиера Борисов.

“Обещахме в началото на нашето Председателство и това направихме - търсихме консенсус между държавите и институциите, дори и когато имаше големи противоречия”, каза министър-председателят. Той изрази увереност, че темата за развитието на страните от Западните Балкани ще остане сред приоритетните политики на ЕП. “Нашите успехи са и ваши, защото ако не работихме заедно, никога нямаше да се случат“, подчерта премиерът. Той акцентира върху важността на проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност, посочвайки че това ще бъде гарант за сигурността и мира в региона, включително и по темата с миграцията.

Министър-председателят е в Страсбург, където ще представи резултатите от Българското председателство пред членовете на ЕП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България