Гледайте НА ЖИВО пресконференцията между Борисов, Вучич, Ципрас, Дънчила и Нетаняху в Евксиноград (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция Евксиноград министър-председателите на Гърция и Румъния - Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, президентът на Сърбия Александър Вучич и израелският премиер Бенямин Нетаняху, където дават съвместна пресконференция.

Като домакин на събитието българският премиер благодари на колегите си за сериозния ангажимент към този превърнал се вече в традиционен формат, чието начало беше поставено отново във Варна през октомври 2017 г.

Oтново подкрепихме президента Вучич за диалог с Прищина. Това каза по време на пресконференцията гръцкият премиер Алексис Ципрас. "С българския премиер ще подпишем обща декларация, с която ще бъдат определени крачките в реализирането на два много важни проекта - модернизацията на железопътна линия (Солун, Кавала, Александруполис, Бургас, Варна и Русе) и създаването на скоростен път от Александрупулис до района на Марица. Оттам ще бъде свързан със съществуващите пътища към София, Варна и Бургас", заяви Ципрас.

Виорика Дънчила благодари на премиера Борисов за срещата. "Подчертах, че за Румъния кохезионната политика е и ще е главната политика за инвестиции в ЕС, което ще допринесе за развитие на региона. Засегнахме въпроси, които се отнасят до задълбочаване на сътрудничеството по отношение на Дунавската стратегия. Подчертахме и необходимостта да работим повече за енергийната сигурност в Европа", каза румънският премиер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България