ГЕРБ към Корнелия Нинова: Вето се налага на площад "Шуман", а не на този в Крушовица (ВИДЕО)

ГЕРБ поздравиха президента Румен Радев заради позицията му относно удължаването на санкциите срещу Русия, която от партията определят като подкрепяща.

"Българското правителство е приело с мълчаливо съгласие това решение. Поздравяваме президента Румен Радев и служебният премиер проф. Огнян Герджиков, че са проявили последователност на политиката на кабинета "Борисов 2", заяви на пресконференция в партийната централа кандидатът за депутат от ГЕРБ Тома Биков.

Вчера ЕС удължи с още 6 месеца, до 15 септември 2017 година, действието на индивидуалните санкции срещу граждани и фирми в Русия и Украйна.

„Единствената защита, която можем да получим в тази сложна обстановка, е членството ни в ЕС и НАТО. Позицията ни е последователна и не се променя спрямо политическите кампании“, коментира Биков.

В същото време от ГЕРБ заявиха, че са обезпокоени от позицията на БСП, която иска налагане на вето върху санкциите и призоваха левицата да не се отделя от политическото семейство към което принадлежи в ЕС.

"Корнелия Нинова твърди, че ще налага вето, но може би не знае, че вето се налага на площад "Шуман" (в Брюксел - бел.ред.), а не от този в Крушовица (родното място на Корнелия Нинова - бел.ред.)", добави Димитър Главчев.

„Очакваме г-жа Нинова да излезе от някъде и да коментира санкциите срещу Русия. Надявам се да преосмислят позицията си, казвам го без чувство за ирония, да преосмислят позицията си, че ще наложат вето. Ако днес излязат и го направят, бих ги поздравил“, добави Тома Биков.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика