Гледат мярката на Гочо, бъркал дрога с противогаз

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Гочо Г. Той е обвинен за това, че без разрешително е произвел високорисково наркотично вещество – над 74 грама метамфетамин, с цел разпространение. Произведеният наркотик е на стойност от 1860 лева по цени за съдопроизводството. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1 от НК. Мъжът бе заловен, докато бъркал дрогата в противогаз в дома на родителите си в село Бистрец.

Гочо Г. обвинен и за това, че без надлежно разрешително е държал прекурсори, материали и съоръжения за производство на метамфетамин, с цел разпространение. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1,2 и 3, вр. изр.1, предл.4, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Престъпните деяния са извършени на 22.02.2020 г. в метално хале, находящо се в недвижим имот в с. Бистрец, общ. Средец, обл. Бургас.

Обвиняемият е задържан благодарение на отличната работа на служители от ОД на МВР –Бургас, които в последните дни проведоха специализирани операции за противодействие на битовата престъпност в общините Айтос, Карнобат, Средец и Камено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право