Глоба за незаконна кланица с над 400 кг агнешко

Снимка: Архив

468 кг агнешко месо, 81 кг субпродукти, 600 кг агнешки кожи и близо 40 кг агнешки глави са били открити при проверка на Областната дирекция "Безопасност на храните" и икономическата полиция в Сливен.

На 60-годишния собственик на незаконната кланица е била наложена глоба от 2000 лева. Районният съд в Сливен потвърди наказателното постановление, но намали глобата на 1500 лева, тъй като досега собственикът не е бил наказван за това нарушение на Закона за храните - съобщиха от съда.

Проверката е извършена в 21 ч. на 11 април в сливенското с.Чокоба. В помещението са били открити прясно закланите 35 агнета. Трупното месо е било маркирано с елипсовиден BG-печат. Печатът е бил иззет, а по-късно се установило, че номерът не съответства на номера на регламентираната фирма, чието име било изписано върху него.

Пред съда са били събрани доказателства, че месото е било предназначено за продажба. А помещението, където е било намерено то, не отговаря на изискванията за кланица. Случаят влезе в съда, след като собственикът поискал санкцията да бъде изцяло отменена. Жалбата му обаче е била отхвърлена с мотива, че наказателното постановление е законосоъбразно.

Решението на Районния съд може да бъде обжалвано пред Административния в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България