Глоба 1000 евро за наш, бутнал немски навес

Снимка: Архив

Глоба от 1000 евро и деловодни разноски застигната в родината нашенец, който преди 2 г. блъснал с камиона си навес в Германия. Развръзката с признаване на санкцията от Окръжния съд в Шумен идва сега за инцидента от 4 август 2015 г.

Шофьорът И.М. от Шуменско към 17 ч. управлявал товарен автомобил с регистрация DN-NK 110 по ул."Мюлщрасе" в Отендорф–Окрила и при маневра блъснал частната постройка. Въпреки че усетил щети /оценени за над 1400 евро впоследствие б.а./, напуснал мястото на произшествието. За това нарушение Районният съд - Каменц в Германия наложил на нашенеца финансова санкция 1000 евро, както и разноски в размер на 167,88 евро. Нарушителят бил уведомен, че може да обжалва, но не се възползвал.

Сега шуменския съд по искане на немските власти признава глобата и допуска събирането й у нас. И.М. не е присъствал на делото, но имал служебен защитник, който също казал, че дължи парите. Шофьорът трябва да изплати 2 284 лв. Може да обжалва решението на шуменските магистрати, но това не спира изпълнението му от Националната агенция по приходите

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право