Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Управителка на заведение в Петрич бе осъдена да плати 2000 лева глоба от съда в южния град заради това, че е допуснала присъствието на непълнолетни деца.

Полиция е направила проверка на кафене в Петрич на улица „Цар Борис Трети” №20 малко преди 24 часа на 28 юли миналата година и е установила три непълнолетни деца да се забавляват.

Извършени били проверки на питейни заведения и обществени места относно присъствието в тях на лица, които не са навършили 18 години и не са придружени от родител, настойници, попечители или други лица, които полагат грижи за тях. Трима полицейски служители посетили въпросното питейно заведение, стопанисвано от столичната фирма „Форевър 2015“ ЕООД. На маси в кафе-аперитива полицаите установили трима непълнолетни - В. В., Б. Т. и Г. А.

Магистратите прецениха, че нарушението е извършено виновно от Д. Р. заради небрежност. Не е упражнен контрол от страна на управителя на заведението. Затова бе потвърдено наказателното постановление на директора на ОД на МВР-Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България