Глоби до 200 лева за паркиране на тротоари в Търговище

Глоби от 50 до 200 лева да бъдат въведени за движение и паркиране по тротоари и други пешеходни зони предлага Община Търговище. Администрацията внася корекции в Наредбата за организация и безопасност на движението, с които категорично са забранява паркирането на тротоари и детски площадки, съобщават от Общината.

Промените допълват текст на Наредбата, отнасящ се до забрана на движението и паркирането на моторни превозни средства по пешеходни зони, зелени площи, паркове и градини.

Досега нарушителите бяха глобявани с по 20 лева, но със завишаването на санкциите се цели изчистването на тротоарите, които масово са затворени от коли.

От Общината припомнят, че кметът организира контрола по изпълнение на Наредбата. Нарушенията, както досега, ще бъдат установявани с актове от органите на Областна дирекция на МВР, от упълномощени служители на Общината, кметовете на населените места и други , определени със заповед на кмета.

Мотивите за промените в Наредбата за организация и безопасност на движението са публикувани на сайта на Община Търговище, за да се запознаят с тях гражданите. Те ще бъдат обсъждани от комисиите от Общинския съвет и гледани на заседание на местния парламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони