Глобяват мъж, обявил на тел.112 продадената си кола за открадната

Снимка: Архив

Санкцията, наложена от съда за фалшивия сигнал, е 1000 лв.

1000 лв. глоба получи мъж от Търговище, подал фалшив сигнал за кражба на колата му на тел. 112. В.Н. е признат за виновен, че на миналогодишния 24 май се обадил от мобилен телефон на единния европейски номер и предал невярно съобщение за извършено престъпление. Заявил, че между 18 часа предната вечер и 6,45 часа в празничния ден някой е откраднал автомобила му „Опел Астра”, който бил паркиран пред дома му в Търговище.

Истината, обаче, се оказала по-различна. Той бил продал колата си, но не било направено прехвърляне, а на негово име се водели данъци. Тъй като не се разбрал с новите собственици на автомобила, който още се водел негов с всички законови последици, решил да обяви колата за крадена, като си мислел, че така ще накара купувачите да финализират сделката. Замисълът му довел до подвеждането му под отговорност за фалшив сигнал на тел.112.

Мъжът, който е с полувисше образование и осъждан, но амнистиран, е освободен от наказателна отговорност и му е наложена административна санкция. Трябва да плати и 53,45 лв. разноски за техническа експертиза по времена досъдебното производство.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право