Глобяват мъж, обявил продадена кола за открадната

Снимка: Архив

Мъжът искал полицията да намери колата, за да я прехвърли на новия собственик

1000 лв. ще струва на 62-годишен мъж от Търговище за пускане на фалшив сигнал, задействал общодържавно издирване на колата му „Опел Астра”. Той продал автомобила, но не приключил сделката документално и така колата продължавала да се води на негово име и да му трупа данъци.

След като нямал връзка с купувача и не успял да го издири, той решил да предприеме драстични действия. Навръх 24 май миналата година се обадил на тел. 112 и заявил, че колата му, която била паркирана пред блока му, е изчезнала.

Полицията в Търговище задействала куп хора да търси откраднатия автомобил. В един момент собственикът признал, че всъщност колата е продадена предната година. „Искал да му бъде намерена, за да може да оформи прехвърлянето на собствеността на купувача”, пише в решението по делото.

В това време тя била обявена за общодържавно издирване и намерена в ямболско село. Вероятно след цялата операция, в която впрегнал полицията, човекът е успял все пак да прехвърли автомобила на новия собственик, но това ще му струва сериозна сума.

За неверния сигнал, подаден на единния спешен телефон, той е бил предаден на съд. Районният в Търговище му наложил глоба от 1000 лв. Мъжът обжалвал пред Окръжния, че направеното от него било малозначително, но магистратите не приели оправданията му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право