Глобяват мъж, ползвал приятелката си за просия в Италия

Снимка: Архив

След споразумение е наказан с условна присъда и глоба от 1000 лв.

45-годишен мъж, който изкарвал приятелката си зад граница, за да проси, застана пред съда в Търговище за трафик на хора. След признаване на вината той сключил споразумение с прокуратурата. Наказанието, което му е дадено е 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, както и глоба от 1000 лв.

Осъденият е информиран, че в едноседмичен срок от сключване на споразумението трябва да плати и 445 лв. разноски по случая. В противен случай ще се пристъпи към принудително събиране.

Престъплението, за което ще плаща, е било извършвано на няколко пъти за период от близо 2 години. Първия път той извел 43-годишната жена, с която съжителствал, в навечерието на Коледа през 2015 г. Двамата просили в Италия и изкарали добри пари, признал мъжът. Върнали се у дома и като похарчили парите решили пак да ходят. Жената била съгласна и така изкарвали средства за оцеляването си.

Миналата година обаче тя вече се възпротивила и разказала пред близки за това как ходят в Италия. В крайна сметка историята стигнала и до властите у нас и мъжът бил даден на съд.

Той нямал заболявания и можел да работи. Жената имала психично заболяване, заради което взимала инвалидна пенсия. Двамата не са извеждали деца зад граница, за да просят с тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право