Глобяват родителите на 14-годишен, взел си наборка за съпруга

Снимка: Архив

Родителите трябва да патят общо 2000 лв. от бюджета си

Родители на 14-годишен, който се оженил набързо за своя наборка и не след дълго създал и той свое дете, са осъдени да платят общо 2000 лв. глоба. Те са подведени под отговорност, че са улеснили децата да заживеят заедно, като са им осигурили подслон, храна и са ги издържали, за да съжителстват на семейни начала, въпреки невръстната им възраст.

Присъдите са на Районния съд в Омуртаг.

Семейството роми от Котелско, което сега живеело в района на Омуртаг, е попаднало под ударите на закона, след като двойката, сформирана от двете деца, се родило бебе. Така станало ясно, че през август 2017 г. А.В. и мъжът й В.А. правили „честито” и си взели за снаха 14-годишно момиче.

Синът им, който по това време бил на същите години, си харесал момичето в района на Карнобатско, където тогава работели родителите му. Тъй като имало опасност да се разделят, след приключване на сезонната работа там, влюбените хлапета решили, че ще се женят. Родителите приели решението им. Изпълнили съответните ритуали, характерни за етноса им и увеличили семейството си с малката снаха.

През февруари тази година историята стигнала до държавните органи. Тъй като и младоженецът и невястата му били още под 18-годишна възраст, пред съда били изправени родителите на момчето. Всеки от тях е освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба от по 1000 лв. Така от семейния им бюджет трябва да излязат общо 2000 лв. и родителите били в недоумение, че хем трябвало да издържат сина, снахата, че и внучето, пък и да плащат глоби.

Решението за наложените им глоби подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България