Глобяват с 1000 лв. собственици на свободно пашуващ добитък

Кметът на Сърница Неби Бозов забрани пускането на всякакъв вид добитък в селскостопанските земи, както и свободното им пашуване на територията на общината.

Със специалната заповед се забранява също пашуването и движението на добитък по републиканските и общинските пътища, площадките, парковете и градините.

Предвидените в нормативната уредба глоби са в размер от 50 до 1000 лева с оглед нанасянето на щети на селскостопанското имущество, а кметската заповед цели опазване на зелените площи и декоративна растителност и най-вече предотвратяване на свободното движени на домашни животни. Кметът Бозов уточни, че тази забрана се издава основно заради безстопанствените животни, оставени без надзор, защото често има случаи на пуснати на свобода коне. Това е предпоставка за пътни инциденти и няколко такива има вече регистрирани на територията на община Сърница.

„Затова сме издали тази заповед и ще налагаме съответните санкции съвместно с органите на реда при констатиране на нарушения”, коментира кметът на Община Сърница Неби Бозов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони