Глутница кучета нападна 73-годишен мъж пред общината в Хасково

Снимка: Архив

Глутница кучета е нападнала 73-годишен мъж в Хасково. Инцидентът е станал снощи малко след 20:00 часа на площад "Общински".

Пострадалият мъж е откаран в болница и е настанен за лечение и наблюдение в "Неврохирургия". Лекарите са установили комоцио, фрактура на носа, фрактура на радиална кост на дясна китка, контузия на дясно коляно. Няма опасност за живота му. Има и свидетели на инцидента.

Пострадалият е Лозко Сотиров, предаде Дарик радио. Той е нападнат от кучетата, докато излизал от аптеката близо до общината. Четириногите го повалили на земята.

Мъжът споделя, че с нищо не е провокирал животните. Това е вторият случай, в който го нападат бездомни кучета. Първият път бил преди повече от седмица. Тогава отново го нападнали до сградата на общината.

Мъжът не може да си позволи адвокат, за да търси възмездие по съдебен път, тъй като пенсията му е 160 лева. Той ще бъде настанен в дом за стари хора.

Пострадалият бе посетен в болницата от кмета на Хасково Добри Беливанов. Той определи случая като неприятен. Призна, че пред сградата на общината се събират доста кучета, защото ученици ги хранят.

Градоначалникът допълни, че от "Екоравновесие" са го информирали, че част от кучетата са нови и не са на община Хасково. "Това обаче не е оправдание", допълни Беливанов.

Кметът на Хасково припомни, че в града предстои да бъде открит приют за бездомни кучета. Настанените там четириноги ще бъдат кастрирани и обезпаразитени. След това ще бъдат връщани отново на улицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България