Гл. комисар Николай Николов: Кранове от София ще вдигнат локомотивите и цистерните от дерайлиралата влакова композиция в Пловдив

Очаква на място да дойдат кранове от София, които да вдигнат локомотивите и цистерните от дерайлиралата влакова композиция , те ще бъдат вдигнати след приключване на огледите, това заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„След приключване на огледите ще ни трябват поне 3 часа, за да приключим действията и движението по линиите да бъде възстановено. Няма опасност от изтичане на газ, операцията е рутинна. Ще се работи с кранове, хидравлични инструменти, трябва да се вдигне голяма маса, тоест преди всичко механични дейности“, каза комисар Николов.

Той посочи, че реакцията на МВР при настъпване на инцидента е била мигновена. Шефът на огнеборците заяви още, че не е имало изтичане на газ и се извършва непрекъснат контрол върху средата. "Няма никаква опасност за служителите и за населението“, подчерта Николов.

Дерайлиралият водещ локомотив на товарната влакова композиция в Пловдив е същият, който е бил и при неприятния инцидент в Хитрино. Това каза пред журналисти главният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Окръжният прокурор на Пловдив посочи, че всички институции работят по случая.

"По разпореждане на главния прокурор след извършване на първоначалния оглед, се очаква на място да пристигне екип от следователи от Националната следствена служба, специализирали в разследване на подобни случаи и инциденти“, каза Румен Попов.

Попов посочи, че са взети проби за алкохол и наркотици на машинистите, като те са отрицателни. "Тримата са в добро състояние, без травматични увреждания. Към момента се провеждат техни разпити“, каза Попов.

Окръжният прокурор посочи, че по случая е образувано досъдебно производство, по което се извършват активни действия и разпити на свидетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България