Гл. комисар Николай Николов: 30 са сигналите, на които са отреагирали екипите на ПБЗН през нощта

30 са сигналите, на които са отреагирали екипите на ПБЗН през нощта. Това каза директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов.

„Сравнително спокойна беше нощта. 30 са сигналите, които са обработени - 15 души са извадени от преспите. Оказано е съдействие на екипите на Спешна помощ, в това число и за транспортиране на една родилка от село Медковец. Детето и майката са живи и здрави, всичко мина нормално“, съобщи гл. комисар Николов, цитиран от "Фокус". „В София имахме малко по-усложнена пожарна обстановка, в предвид ниските температури. Трима души пострадаха при гасене на пожар“, отбеляза той, като уточни, че пострадалите не са пожарникари, а собственици на жилището, в което е възникнал пожарът.

„За днес остава основният ангажимент да помогнем на екипите на ЕНЕРГО-ПРО. Успоредно с това населените места, които са все още без осигурен път до тях ще получат по график стоки от първа необходимост – хляб, хранителни продукти и други стоки от първа необходимост“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България