Гл. комисар Николов: Вече има инциденти заради валежната обстановка в страната, но ситуацията е спокойна

Към момента ситуацията в страната е спокойна. Предвид започналата валежна обстановка имаме първите регистрирани инциденти в Кърджали, Кюстендил, Благоевград и Смолян. Това съобщи пред журналисти Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", по време на брифинг във връзка с прогнозите за усложняване на метеорологичната обстановка в страната.

"Инцидентите са незначителни, като касаят отводняване на частни домове и два промишлени обекта - гатер и шивашка фабрика“, заяви гл. комисар Николов, като обясни, че преди малко високият приток на язовир в Кърджали е залял един от мостовете.

"Това са селата Песнопой и Русалско. Всяка година става това и за това е създадена организация, така че въженият мост да бъде използван за Бърза помощ, службите за пожарна и полиция, както и доставка на храна от първа необходимост“, подчерта Николов.

„Във високите части на Родопите вали мокър сняг, който създаде известни проблеми в Пампорово и Превала. Предвид очакваното допълнително усложняване на метеорологичните обстоятелства ръководството на Министерството изпрати указания до нашите структури и до кметовете на общини и областни управители с апел да обърнат внимание на своите планове за защита при обилни снеговалежи и очаквани наводнения“, каза главният комисар, като подчерта, че цялото Министерство на вътрешните работи има готовност при усложнена обстановка.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България