Гл.секретар на МВР: И условията за работа мотивират служителите

Спецакциите имат резултат, убитите по пътищата с 43-ма по-малко

Специализирани полицейски операции се провеждат на територията на цялата страна в различно време на денонощието и на различни места и те дават добър резултат. Това обяви в град Нови пазар, Шуменско, главният секретар на МВР Младен Маринов, който дойде заедно с премиера Бойко Борисов, за да види как са ремонтирани сградите на РУ-Нови пазар и местната пожарна служба. "Целта е да се повиши функционалността на полицейските сили и да се използва целенасочено към определен вид престъпления съобразно оперативната обстановка във всяко населено място - някъде има селскостопански райони, на друго място има гористи масиви, които са обект на престъпления. В момента голям ресурс се ползва за морските курорти. Смятам, че тези полицейски операции дават добър резултат. Скоро беше проведена и в района на Шумен, докладите са добри", подчерта Младенов. Според него по линия на пътната безопасност също има ефект. "Впечатление прави, че административно-наказателната дейност е завишена в пъти в сравнение с предишен период. Все по-често колегите се натъкват на управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици и алкохол. Въпреки това продължават пътно-транспортните произшествия. Като статистика мога да кажа, че към момента имаме намаление на убитите в сравнение с период на миналата година – 43 човека по-малко. Всеки един човешки живот е изключително ценен, същата е статистиката и при ранените, и при броя на пътно-транспортните произшествия, но това е един показател, по който трябва ежедневно да се работи", каза главният секретар.

Условията на работа са едно от основните неща, които мотивират служителите и правят по-лесна и по-резултатна тяхната работа, подчерта той, докато оглеждаше ремонта в двете сгради. "Има всички условия, разговарях с колегите имат и униформи. Знаете, че и заплатите бяха вдигнати след като премиерът и Министерски съвет взеха решение. Смятам, че колегите са мотивирани да работят. От нас и от ръководството на Шумен се иска добра организация, правилно планиране, правилно определяне на основните приоритети, които трябва да се изпълняват, за да може населението да се чувства сигурно и спокойно", подчерта Маринов.

Ремонтът и обновяването на сградата на полицейското управление и пожарната са осъществени по Оперативна програма "Региони в растеж". Над 1,1 млн.лв. са вложени, за да се променят условията на работа за полицаи и огнеборци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България