Говорителят на германското правителство: Меркел е дълбоко убеден евроатлантик

Канцлерът Ангела Меркел е дълбоко убеден евроатлантик, който смята за правилно да изтъква различията в германско-американските отношения, когато има такива, за да се съхрани доброто им състояние. Това заяви днес говорителят на германското правителство Щефен Зайберт, цитиран от Ройтерс.

Меркел шокира много хора във Вашингтон и Лондон, след като вчера заяви, че Европа трябва да вземе съдбата си в свой ръце. По този начин тя загатна, че САЩ при управлението на Тръмп и Великобритания след референдума за излизане от ЕС не се разглеждат като надеждни партньори, както преди.

На редовния седмичен брифинг на правителството в Берлин Зайберт каза, че думите на канцлера говорят сами за себе си и са били напълно ясни. "Това бяха думи на дълбоко убеден евроатлантик", подчерта той.

"Точно защото трансатлантическите отношения са толкова важни за (Меркел), от нейна гледна точка е правилно да се назовават честно различията", заяви Зайберт.

По думите му германско-американските отношения са "силна опора на германската външна политика и политика в сферата на сигурността и Германия ще продължи да работи за затвърждаване на тези отношения", предаде Асошиейтед прес.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа