Годеницата на Хашоги: Президентът Тръмп не бива да позволява убийството да бъде прикрито

Годеницата на Джамал Хашоги атакува американския президент Доналд Тръмп заради позицията му спрямо Рияд след убийството на саудитския журналист.

Изказването си Хатидже Ченгиз направи по време на събитие в памет на Хашоги, състояло се в Лондон в понеделник. В него тя казва, че е разочарована от позицията на ръководството на много страни, сред които и Съединените щати.

„Президентът Тръмп трябва да помогне да се разкрие истината и да се гарантира, че правосъдието ще бъде въздадено. Той не трябва да позволява убийството на годеника ми да бъде прикрито. Нека да не позволяваме парите да изкушават съвестта ни и да променят ценностите ни”, заяви Ченгиз на турски език.

Годеницата на журналиста добави, че ѝ се иска тя да беше влязла в консулството в Истанбул, вместо него.

Според нея саудитският режим знае къде е тялото на Хашоги. Тя призова да бъде потърсена сметка „от злонамерените престъпници и техните страхливи политически майстори”.

Джамал Хашоги изчезна на 2 октомври. Той така и не се появил, след като влязъл в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, за да получи документи за брак. Въпреки че Рияд призна, че журналистът е мъртъв, тялото му все още не е намерено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия