Година затвор за пастрок, отвлякъл момиче за снаха

40-годишен мъж бе осъден от Добричкия окръжен съд на 1 г. затвор заради отвличането на непълнолетно момиче. Марин Иванов живеел на съпружески начала с жена, чийто 18-годишен син Юзджан Северинов много искал да вземе кръшната Роза от Крушари за булка.

Двамата имали връзка, но момичето зарязало Юзджан, а той не можел да се примири. На 24 юли двамата с пастрока си пийнали и скроили план да отвлекат Роза. Хванали такси от Добрич до Крушари, открили девойката и насила я качили в автомобила. Въпреки че тя плачела и се дърпала, Марин приканил шофьора да кара спокойно с обяснението, че момичето му е снаха.

Щом оставил клиентите на адреса им в Добрич обаче, таксиджията подал сигнал в полицията и скоро пленницата била освободена, а похитителите й били задържани. 18-годишният мераклия Юзджан вече получи условна присъда от 1 г. Пастрокът му обаче ще влезе в затвора, тъй като до момента е осъждан три пъти и е извършил отвличането в изпитателния срок на последното си наказание. Заради това ще прекара още 5 месеца зад решетките, постановиха магистратите. Пред тях Марин си призна вината. За да получи по-лека присъда, той сключи споразумение с прокуратурата, което след одобрение от съда е окончателно.

Пострадалата Роза може да предяви граждански иск за нанесените й вреди, допълниха от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право