Година и половина затвор за мъж, плашил съседки с убийство

Снимка: Архив

43-годишен добричлия ще лежи година и половина в затвора заради закани за убийство, които отправил към две свои съседки. Присъдата постанови Добричкият окръжен съд, който завиши наложеното от районните магистрати ефективно наказание от 9 месеца на Хюсеин И. Скандалът между него и комшийките се разразил, след като през пролетта на 2012 г. той започнал да храни навъдилите се пред блока бездомни кучета.

Те влизали във входа и спели пред вратите на съседките на Хюсеин. Лаели и налитали и на възрастни, и на деца. След няколко месеца положението станало нетърпимо. Една от съкооператорките подала сигнал в общината и на 20 септември оттам пратили служители на приюта на безстопанствени животни, които отвели две от кучетата. Това вбесило Хюсеин.

Той се нахвърлил срещу комшийките си с люти обиди, заканил се да ги убие и хвърлял камъни по терасите. Уплашени, жените подали жалба. Разследването установило, че и преди Хюсеин ги е нагрубявал и плашил със саморазправа. Пред съда той поиска да бъде оневинен, но магистратите му друснаха още по-тежко наказание, тъй като се е държал изключително цинично на обществено място, осъждан е бил много пъти досега и е напълно безкритичен към действията си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право