Големите училищни ремонти приключват след 6 месеца

Отварят обновеното СУ "Найден Геров" след Нова година

Големите ремонти в 10 учебни заведения във Варна, заради които поетапно се местят близо 7000 деца, ще приключат до края на юни догодина. Това съобщи Лилия Христова, шеф на общинската дирекция "Образование и младежки дейности" при старта на реконструкцията на детска градина "Светулка".

С 520 000 лв. от ОП "Региони в растеж" до края на май сградата ще бъде укрепена и санирана, дворът ще бъде обновен и ще бъде изградена достъпна среда за деца със специални образователни потребности. Мащабни ремонти стартират също в ДГ "Първи юни", ОУ "Н.Вапцаров", в 85-годишното ОУ "Стефан Караджа" и в 100-годишната сграда на филиала на ОУ "К. Арабаджиев".

В други четири учебни заведения строителните работи текат от няколко месеца. Два от обектите са пред финал - ДГ "Ян Бибиян" и СУ "Найден Геров", чиито възпитаници първи ще влязат в класнитe си стаи след Нова година, добави Христова. "Ако не ни връхлети тежка зима, през януари трябва да приключат и ремонтите в СУ "Димчо Дебелянов" и Първо ОУ, които се забавиха поради технологични особености", поясни тя.

След въвеждането в експлоатация на Първо ОУ там ще бъдат командировани децата от СУ "П. Яворов" -последното учебно заведение, включено в мегапроекта. Цялата му стойност е 16,309 млн. лв., осигурени безвъзмездно от европрограмата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони