Големият победител, спечелил 956 892 лева от „Еврофутбол“: Това е моя сбъдната мечта

„Следя отборите отблизо и имам доста познания“ – заяви щастливият врачанин

На 25 февруари В. З от Враца грабна най-голямата в историята на спортните предвиждания печалба от близо 1 милион лева от „Еврофутбол“. На 23 февруари той заложи 200 лева за 18 мача в права колонка в пункт на ул. "Кръстьо Българията" №18. Три дни по-късно на официална церемония в централата на компанията той получи символичен чек, а малко по-късно сумата от 956 892 лева му бе изплатена. Ето какво каза майсторът на спортни предвиждания само няколко минути след това.

- Вие сте наистина един огромен майстор на спортните предвиждания. Какво беше първото усещане, когато разбрахте, че печелите близо един милион лева?

- Основното, което почувствах беше удовлетворението, за това, че съм познал крайните изходи на толкова мачове, което за мен е едно голямо удоволствие. Това е мое хоби! Когато играя „Еврофутбол“ го правя, защото това ми доставя удоволствие, без да ме напряга и без да се притеснявам от евентуалния краен изход на всеки един от мачовете.

- Как се познават всъщност 18 мача в права колонка? Има ли късмет тук изобщо или това е стойностна преценка предварително, която правите за всеки един мач ? Следите ли статистика?

- Разбира се, късметът е огромна част от всяко едно постижение, от всеки един успех в „Еврофутбол“, както и във всички останали игри. Но, за да се стигне до него, е необходимо човек да има и доста познания. При мен това се изразява в едно неангажиращо запознаване с резултатите на всички мачове на планетата. Имам около 25 спортни програми, които дават всички мачове по света. Обикновено си избирам най-интересните, които проследявам изцяло, а другите ги следя повече като резултат. Но, винаги в основата стои, че съм се запознал със състоянието на двата отбора, което се изразява в моментната им форма, в отсъствието на определени важни фигури, които понякога имат незаменим характер, като наказани, контузени и т.н. Следя изявите на всеки един отбор как се представя като домакин, съответно като гост. Въобще правя обстоен анализ на двата отбора. Важно е да отбележа и целите - кой какво преследва в играта и това също има влияние на моята преценка.

- Освен т. нар. „топ първенства“ на Англия, Испания, Италия, Франция, Германия вие сте играли също мачове от Турция, Чехия, Румъния. Това са не толкова популярни и може би не толкова лесни за предвиждане мачове или е точно обратното?

- Аз имам чешки спортен телевизионен канал, както и румънски. В печелившото предвиждане имам и мач от Дания. Това е един мой любим отбор Мидтиланд, където играе Божидар Краев, който е врачанин. Той е бивш играч, израснал в Ботев - Враца, после премина в Левски. Следя ги и тях, защото и там има интересни мачове и резултати.

- Използвате само знаци „1“ и „2“ - това случайно ли е?

- Рядко съм слагал знакът „Х“, тъй като за мен специално това е рисков знак. Преценявам възможностите на двата отбора с оглед един радикален резултат – или 1-ца или 2-ка. Трудно ми е да посоча „Х“, освен когато знам много добре, че мачът е без значение за двата отбора и е съвсем нормално да го изиграят формално.

- Следяхте ли всеки един от тези 18 срещи как завършва или просто изчакахте да приключи и последния и тогава проверихте фиша?

- Следях и гледах част от европейските мачове на големите първенства. Специално за другите - Чехия, Румъния и Дания не ги гледах. В интерес на истината, за да разбера, че имам печалба, ми се обади букмейкърката. Тя ме информира и няма да скрия, че я очаквах да ми се обади.

- Според Вас каква е формулата успеха?

- В зората на моята дейност като участник в игрите, организирани от „Еврофутбол“, когато погледнех стотиците мачове все ми се струваше, че поне на половината от тях можех да позная резултата. И когато така наивно започнах да играя, установих, че именно „най-лесните“, най-трудно излизат. Ключът към успеха е да се успее да се подбере от тези няколко стотици на вид лесни мача точно тези, които ще излязат, което е изключително трудно като задача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена