Голямата звезда отказа на Словения

Словенският вратар Ян Облак отказа да играе за националния в предстоящите срещи на тима с България и Кипър в новия турнир Лигата на нациите. Оцененият от „Атлетико“ (Мадрид) на 100 млн. евро страж шокирал селекционера Томаш Кавчич със своето решение. Наставникът дори опитал да се свърже с Облак, но голямата звезда на Словения не му вдигнала телефона.

"Получихме писмо от неговия клуб "Атлетико", че е контузен - каза Кавчич. - Облак страдал от болежки в рамото и се нуждаел от почивка. На няколко пъти го търсих по телефона, но без резултат."

Медиите в Словения обаче са категорични, че стражът не е контузен.

"Той е здрав и дори тренира с "Атлетико" - написа електронният сайт в родината му "Ного мания". - Тимът му разпространи видео с последното занимание на отбора, в което се вижда, че Облак е повече от добре."

По всичко личи, че стражът иска да се съсредоточи за момента върху изявите си на клубно ниво. Облак е в обтегнати отношения и с ръководството на „Атлетико“. Въпреки информациите, че от клуба ще му предложат нов договор, словенецът не възнамерява да сяда на масата за преговори. Испанският вестник „АС“ цитира източници, близки до стража, които твърдят - Ян Облак бил разочарован от клубното ръководство. Словенецът е недоволен, че не са били спазени обещания при подписването на настоящия контракт през февруари 2016-а. И по-конкретно – откупуващата клауза от 45 млн. евро нараснала до 100 млн. Сума, която отказа „Ливърпул“, „Челси“ и ПСЖ да купят 25-годишния вратар това лято.

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ