Голяма кръводарителска акция в Бургас

Кръводаряване в Девня

Голяма кръводарителска акция предстои в Бургас. УМБАЛ в морския град и нейният медицински център – „Св. Николай Чудотворец“, се включват в здравното изложение, което ще се проведе в МОЛ „Бургас Плаза“ този уикенд – на 21 и 22 април.

На 21 април кръводарителите ще се очакват от 11 до 15 часа. Преди началото на летния сезон, когато пътният травматизъм се увеличава, призоваваме всички хора в активна възраст и добро здраве да дарят кръв, съобщиха от държавната болница.

Акцент е поставен и върху бременността, раждането и детското здраве. Затова и през двата дни бъдещите и настоящите родители ще могат да се консултират с представители на Родилно отделение, Отделение по неонатология, Детско отделение, както и детски хирург и уролог.

През цялото време на изложението на щанда на УМБАЛ Бургас и МЦ „Св. Николай Чудотворец“ посетителите могат да получат информация за всички заболявания, които се лекуват в болницата, за начина на прием и др. Други безплатни изследвания и консултации се организират в самата болница в дните след изложението.

На 27 април от 11 до 13 ч. в Очно отделение на УМБАЛ ще се проведат безплатни прегледи и консултации за катаракта (перде на окото). Часове се записват на щанда на болницата по време на изложението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони