Голямото бебе гръмна с допинг

Световният шампион в четири от версиите в тежката категория на профи бокса Антъни Джошуа отново остана без съперник. Британецът трябваше да се бие с Джарел Милър на 1 юни в Ню Йорк, но се оказа, че Голямото бебе е дал положителна допинг проба.

Тестът е даден на Доброволната антидопингова агенция, а в него е открито вещество „ендуробол“ , което се използва за подобряване на възстановяването и изгаряне на мазнини. Любопитно е, че във войната на думи преди мача американецът няколко пъти отправи обвинения, че шампионът взимал допинг.

Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, обаче настоява, че гала на 1 юни ще има. Той е сключил многомилионен договор с платформата за интернет излъчване „DAZN” и усилено търси заместник на Милър. Сред вариантите е и Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF). Според слуховете Хърн вече е потърсил мениджърите на българина, но Кобрата твърде скоро имаше мач – победата с нокаут над Богдан Дину. При нея Пулев получи тежка аркада над лявото око, а и резултатът все още е под въпрос, тъй като румънецът обжалва пред спортната комисия на Калифорния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт