Над 200 000 автомобила ще влязат в столицата днес

Очаква се засилен трафик и усложнена пътна обстановка по пътищата в цялата страна. Днес е последният почивен ден от новогодишните празници.

Полицията призовава за повишено внимание от страна на шофьорите.

Очаква се в столицата да пристигнат над 200 хиляди автомобила. На влизане в София през Владая ще бъдат обособени две ленти за движение.

Въпреки отмененото бедствено положение в бургаска област, достъпът до няколко села все още е труден. Всички републикански пътища в региона са отворени за движение при зимни условия, след като в събота бяха разчистени кризисните отсечки Карнобат-Айтос и Айтос-Бургас.

„Призоваваме водачите да се информират за проходимостта на пътя, да тръгнат по-рано и да шофират внимателно”, каза инж. Георги Златев от АПИ по БТВ

Към този момент в Пътната агенция нямат сигнали за проблеми по пътищата и пътни инциденти. Пътищата са обработени против заледяване, като за момента няма предпоставки за затруднения при пътуването днес.

Билетите за влакове и автобуси също са изчерпани.

След атентата в Истанбул на гарите и другите обществена места ще има засилени мерки за сигурност.

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата през целия ден. По време на пътуването по празниците миналата година на пътя са загинали 16 души, а близо 300 са ранените.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България