Голямото чистене на тепетата започва от графитите и грозните надписи

Голямото пролетно чистене на пловдивските тепета започва в средата на май с премахване на нецензурните надписи и драсканици и ще продължи със заличаване на всички ликове на знаменити български и чуждестранни поети, писатели, артисти и исторически личности. Премахването на творбите на уличното изкуство е разпоредено от Георги Стаменов, кмет на район "Централен", на чиято територия се намират всички тепета.

"Въпреки цялото ми уважение към историческите личности, си има правила, които не трябва да се погазват, а и тепетата са със специален статут. Ако оставим непочистено този вид изкуство, то Пловдив до няколко години ще заприлича на гето", твърди райкметът Георги Стаменов. Той кани на разговори всички любители на графитите, за които ще бъдат изградени специални стени и обособени зони за рисуване в централната част на града.

Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров ще даде в сряда старт на проекта "100 дръвчета - 100 деца-мечтатели". Заселителната кампания в детски градини и училища ще започне от СУ "Св.Св. Кирил и Методий", където ще бъдат засадени първите 10 дръвчета. Малчуганите ще напишат на листчета своите мечти и желания, свързани с училището, Пловдив и България. Техните желания ще бъдат оформени като албум, който местните журналисти ще подарят на управляващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони