Голямото шоу в небето

Дубай кандидатства за рекордите на Гинес с 500 000 Новогодишни фойерверка

Идва Новата година. Европа и светът ще я отбележат със зари, фойерверки, зрелищни светлинни и звукови спектакли в цялата им мощ. Една нощ светът ще бъде огнено разноцветно кълбо от емоции, светлини и невероятни ефекти. Една нощ - но каква! Изпълнена с емоции, надежди и преживявания. Милиони хора ще се съберат на площади и емблематични места, за да отброят последните минути на старата година и да си пожелаят една още по-добра и щастлива 2018-а. От Берлин и Лондон до Париж и Москва милиони европейци ще изпратят старата 2017 г. и ще посрещнат Новата със зрелищни светлинно-звукови шоу-спектакли, които са истинска наслада за окото. Хиляди ще се стекат пред емблематичната Бранденбургска врата в Берлин, за да избухнат в радостни възгласи и скандирания, прегръщайки се на площада и пожелавайки си нови надежди за следващите 12 месеца. Фойерверките ще продължат около осем минути, небето над Берлин ще се превърне в многоцветна палитра.

Хиляди лондончани и гости на града пък ще изпълнят площада край голямото виенско колело London Eye, което след настъпването на 12-ия час се облива в светлина и гърмежи. Уникалното шоу над Темза е с продължи около пет- седем минути, по време на което звуците от избухващите фойерверки се смесват с виковете и благопожеланията на хората - млади и стари.

По традиция местни и чужди туристи празнуват Новата година на най-иконичните места в Париж. Основното шоу обикновено се концентрира по булевард Шан`з Елизе и Триумфалната арка, а Айфеловата кула се превръща в тържество на разноцветни светлини. Хората ще се прегръщат и вдигат наздравици с шампанско, вперили взор в нощното небе над кулата с пожелания за мирни,спорни и щастливи дни.

Хиляди отбелязват идването на Новата година и на Червения площад в Москва. Там, както и навсякъде, мерките за сигурност са засилени заради опасността от терористични атентати. Посетителите минават през няколко нива на проверки, преди да бъдат допуснати до площада. Звън на камбани, взрив на фойерверки зад катедралата “Св. Василий Блажени” и възторжени викове ще съпроводят отминаването на още една сравнително успешна за Русия година.

С фойерверки и изпълнения на атинската филхармония и други популярни музиканти гърците по традиция посрещат Нова година около Акропола и Партенона. Сред празничната атмосфера хората си пожелават повече работа и свобода, имайки предвид ограниченията, наложени на Гърция от кредиторите й.

Очаква се над два милиона души да изпълнят плажа Копакабана в Рио де Жанейро за най-многолюдното посрещане на Новата година. Гигантско шоу с фойерверки и бомбички внася екзалтирано празнично настроение в множеството темпераментни бразилци. А Дубай приветства Новата година със зашеметяващо пиротехническо шоу, което има претенциите да влезе в Книгата на рекордите Гинес. Над 500 хиляди фойерверки и илюминации се пръскат в нощното небе. Зрелището най-добре се вижда от двата изкуствени острова Палм Джумейра и Светът, а от покрива на най-високата сграда в света “Бурж Халифа” гледката спира дъха на зрителите.

Да, нощта на 31 декември срещу 1 януари ще бъде неповторима и единствена. Нощ на разноцветни огнени преживявания и неповторили емоции. На своеобразно и негласно състезание коя заря е най-мощна и атрактивна. Такава класация обаче е много трудно да се направи. Все пак за Вас, уважаеми читатели, подбрахме десетте места в света, където новогодишните фойерверки са най-красиви (вижте галерията отгоре). Със задължителната уговорка, че подобна класация е съвсем условна. Заредете се с емоции, изживейте неповторимите мигове, защото ви очаква спорна и щастлива 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл