Голямо междублоково пространство облагородиха в Пловдив

Кметът на "Централен" и жители на района набелязаха следващите благоустроителни дейности

Голямо междублоково пространство, заключено между булевардите "Санкт Петербург", "Източен" и Христо Ботев" в Пловдив, вече е благоустроено.  Като част от строителната програма на район "Централен" са изградени алеи, улично осветление и подпорни стени, монтирани са пейки, оформени са много паркоместа и са извършени подготвителни дейности на определени зони, които наесен да бъдат озеленени.

"През 2016 г. по програмата на Община Пловдив тук бе изградена детска площадка, която отговаря на всички съвременни изисквания. По молба на майките монтирахме и допълнително осветление около нея", съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Днес той посети мястото и разговаря с жители от съседни блокове, с които набелязаха следващи дейности. Заедно с един от най-добрите майстори-ножари в България - Кирил Коликов, чието ателие се намира в района, обсъдиха възможностите за монтиране на помпа за напояване, както и допълнителното озеленяване на пространството.

"Инициативността на жителите е много важна, защото от тях получаваме най-точна информация за техните нужди и предпочитания при благоустрояването на зоните пред домовете им", подчерта районният кмет на "Централен" Георги Стаменов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини