Голям пожар в столичния квартал „Красна поляна“ (ВИДЕО)

Голям пожар гори в склад за алкохол в столичния квартал „Красна поляна“. На място са изпратени противопожарни автомобилИ и линейки, съобщава БНР. Няма данни за пострадали хора.

Складът се намира на столичния бул. „Никола Мушанов“. Преминаването на района е затруднено.

Създадена е организация за овладяването на пожара в ж.к. „Красна поляна”, няма опасност за населението, каза пред „Фокус” комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

По думите му на място са изпратени 9 противопожарни автомобила, които извършват гасителни действия. Допълнително от Столична община са пратени 5 водоноски.

"Създадена е организация за овладяването на пожара и неразпространяването му към съседни обекти – складове, производствени помещения, болница и бензиностанция”, каза още той.

Екип на Спешна помощ е изпратен в района на пожара в ж.к. "Красна поляна 2", в случай че се наложи евакуация на болница "Надежда", каза пред "Фокус" говорителят на Центъра за Спешна медицинска помощ (ЦСМП) - София Катя Сунгарска. Тя обясни, че според информацията, с която разполага пожарът е голям и на място превантивно е извикан медицински екип.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България