Голям резил за „Милан“, Гатузо беснее

Голям пердах отнесе „Милан“ в италианската Серия „А“. Съперникът на „Лудогорец“ на 1/16-финалите в Лига Европа катастрофира с 0:3 при гостуването си на борещия се за спасение „Верона“. Играчите на гранда от Милано така ядосаха своя треньор Дженаро Гатузо, че бившият футболист си изкара яда с шутове по шишета с минерална вода.

Попаденията за „Верона“ вкараха Антонио Карачоло, Мойс Кийн и Даниел Беса. Загубата е седма в 17 срещи за „Милан“ в шампионата. „Росонерите“ имат една победа в последните си пет мача в Серия „А“.

„Наполи“ пък се възползва от грешната стъпка на „Интер“ и пое водачеството в класирането след успех с 3:1 над „Торино“. Марек Хамшик вкара един от головете за успеха. По този начин националът на Словакия изравни Диего Марадона по попадения за „Наполи“. И двамата вече имат по 115, което е клубен рекорд. На Хамшик му бяха нужни 477 двубоя за постижението, докато на аржентинската легенда едва 259.

„Единственото, по което си приличаме с Марадона, са головете за „Наполи“ - каза Хамшик. - Диего беше уникален играч, изключителен, легенда на неаполитанския и световния футбол.“

„Ювентус“ също изпревари доскорошния лидер „Интер“. Шампионът на Италия записа рутинна победа над „Болония“ с 3:0. Головете вкараха Миралем Пянич, Гонсало Игуаин и Марио Манджукич.

Александър Тонев влезе от пейката в 73-ата минута при победата на неговия „Кротоне“ над „Киево“ с 1:0.

Андрей Гълъбинов пък остана резерва при нулевото равенство на „Дженоа“ срещу „Фиорентина“.

Снимка: Facebook

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят